Senaste Inlägg

cp kväll, cp vecka

Veckan som var har varit helt bakom min vecka. Allt det där med Hans på barnehagen, försov mig en timme på jobbet, sen när jag jobba på Byoung så fick hela datasystemet virus så de gick inte att skanna in varorna på datorn, så jag fick skriva HANDKVITTERINGAR. Ni hajjar? i 4 timmar? No,- not my week.

Igår var det jobb på barnehagen fördi vi ska vara lediga kristihimmelsfärden, klämdagen där. Efter jobbar dagen så gick några arbetskamrater ut och tog några kalla och hade de trevligt, som alltid.
Vi hitta ett väldigt bra, eller njaa, bra för att de var billigt, men stället kankse skulle behövas tänkas om.
Men vi åt och drack och jag kom inte ens över 250 kronor och då drack vi sen halv 4.

Kvällen fortsatte hem till Maria, studenten på våran barnehage, och där dracks de och bjöd på skatt och trevligheter.
Sen blev de för mycke för min del så jag åkte hem straxv efter midnatt. Typ.

Hade min sämsta dag i Norge igår. Behöver inte må som jag gör, men nu gör jag det. Som tur är så har jag pratat om de, men vi värkar inte få en klarhet i bådas sidor, som är synd.
I'm not okey.

Nu blir det strax mat, och efter maten ska jag in till stan för att fika med Linda och Johanna. Jag behöver dem just nu. Har blivit för mycket av de goda här borta vid godlia.
Men jag måste även passa på att tacka Mimie för allt stöd och den starka styrkan hon har. Den ger mig insperation.

Nu ska nog min cp dag forstätta, tack för mig!

Omtumlande dag...

Dagen började väldigt bra men den slutade väldigt omtumlande och otäckt.
En pojke på våran barnehage fall ner från ribbstolen. De var jag och Alexandra som jobbade just då, så vi tog hand om honom och insåg att han inte slutade gråta. Vi tänkte om han brutit eller på något vis gjort illa sig i handen eller armen. Efter en halvtimmas kontant gråtande bestämmde vi oss för att ringa hans föräldrar bara för att ge information till dem. Men.... När jag var iväg och ringde så hade den där killen "somnat" i Alexandras knä. Vi fick ingen kontakt med han, och vi förstod inte vad som hände bara för att pojken nästan nyss var i full gråt.
En pappa till ett annat barn, var läkare (tackar gud för det) och kom in och tittade på honom och sa åt oss att han tyckte att vi skulle ringa ambulansen. Och då var de självklart att vi gjorde det. Ambulansen kom, mamman kom och de åkte iväg till sjukhuset.
Om man ska se turen i oturen så är de bra att vi jobbar med sjukvårdspersonalens-barn. De vill säga att de är väldigt nära till akuten och mitt dagis ligger på Ullevål sykehus (bland de största sjukhusen i Oslo).
Så de var där på några minuter så paniken som man hade försvann liiiiite.

Men själva känslan av att se ett barn sådär är tungt. Ett barn som föräldrar har lagt förtroende och ansvar till oss alla anställda. De är ett väldigt stort ansvar fast man inte tror det, när man tänker på dagis-fröken eller något annat sånt.

Det jobbiga med allt var att se hur fort de gick med att han först grät, till han sedan nästan var medvetslös.
Plus att man hade 13 barn som vi var tvunga att fokusera på, och ni vet själva hur barn blir när 7 sjukvårdare kommer in.

Denna dag var väldig jobbig och den har inte blivit bättre. Lite bättre för att jag gick på bio med Emil och August. Såg visserligen en helt konstig, inte-malin-film men de var bra med lite sällskap.

Nu är det bara att tagga till tbanan som går vid 05.42 imorgon och tillbaka till jobbet, efter barnehagen väntas Byoung..

Nu behöver jag verkligen sömn!

Jeg skjönner

Helgen var helt okej. Blev firad av släkt och vänner. De blev strömpis på lördagen och Camilla Andersson blev nog mer än taggad. Har aldrig sett denna dam sådär taggad. Så alla som inte var ute, ni missade verkligen något. Kan väl bara resumera kvällen med att Camilla nästan var på väg att få åka in i fyllecell, men som tur är har hon en bra vän som är jävligt rapp i käften som fick na hem till Gränsgatan.

Dagen efter var de dags för Oslo igen. Fick även med mig August hit. Taggade upp honom på två dagar och nu sitter vi här, i en lägenhet tillsammans och han är mer än glad över att vara här (säger han..)
Hela dagen idag, efter mitt jobb, var jag, emil och august framme på stan och akerbrygge och sökt jobb till honom. Idioten har redan fått jobb. Efter en dag. Hur stor är chansen? Men han ligger i, han vill ha mer och lite bättre. De skjönner jeg!

Idag var vi även på en visning på Frogner. Ett kollektiv typ.
Tre våningar med stora rum och ytor. Säkert 4-5 roms. Hade dock tvättmaskin. Var helt okej. Bättre än Godlia.
De ska ringa imorgon så får vi se hur de blir. Vi alla som var där var ju såklart intresserade av den billigaste lägenheten, så de får väl bli "först till kvarn" där. Vi får hålla tummarna.

Annars kommer vi klara oss jävligt bra här borta. Som sagt, så kommer man inte vara hemma så mycket i sommar. Efter jobbet är de alltid stan för att ta något kallt och gott och dricka, umgås med vänner eller bara ligga vid hamnen och sola sig. Här hemma sover man bara. Om man ens gör det liksom!
Ska dock snacka med våran hyresvärd. Jag tror inte han tycker om oss längre. Ska man bry sig?

Nej ni, nu ska jag ta och se på min lönelista och se hur mycket som kommer in imorgon på konton. Sen mysa med mina mystroll här i sokkeln.


Tack för kaffet

....

Nu tror jag att de senaste inlägget har skapat lite fel vibbar. De jag menar med de inlägget är att jag tycker de har varit så jobbigt under mina månader i norge, samtidgt som jag har haft de hur underbart som helst.
Jag har förlorat väldigt många nära av mina vänner, och de vet ni att jag tycker är jobbigt.
Jag har gjort allt för att lösa detta, tagit ledigt flera gånger från mina jobb bara för att komma hem och lösa detta. Vad har man fått för det? Hur mycket ska man satsa när man inte får något tillbaka?

Som sagt, så tycker jag de är synd att alla har åkt hem från oslo. Jag kan räkna upp 5 personer.
Jag förstår att oslo inte är allas älsklingsstad, men de jag tycker är synd är hur det har drabbats mig och hur jag har mått under denna resa.

Jag gillar verkligen oslo, men som jag mår så påverkar mitt "liv". Jag menar, när jag har mått väldigt dåligt de senare månaden så kan man inte vara glad för små saker. Tyvärr.

De är det jag menar med de förra inlägget.

spela inte dum nu

Det är konstigt hur det kan kännas som jag gör nu. Egentligen vet jag att allt är kanon här i Norge. Två jobb, har vänner, sommaren är på väg och har inget att förlora senare när några sambos-medlemmar kommer lämna mig. Tror jag? Hur kan man vara säker, de är frågan? De är mycket som har hänt i mitt liv. På 6 månader har jag mått som en jag-vet-inte-vad. Trodde att allt skulle bli bra med en flytt, med vänner som man har skoj med, litar på och bara har skitkul med. På mina 6 månader kan man dra slutsatsen att de inte alls har varit så. Alla bara drar hem, visserligen förstår jag ju varför de åker hem. Men varför drog de från första början hit då?
På den långa väger, har jag förlorat några av mina bästa vänner. Jag har mått som skit. Fast jag tror inte att någon har sett det.
Jag är en person som gärna bryr mig mer om alla andra, och tänker på mig själv i den sista sekund. Jag har gjort de så länge jag kan minnas, men på senaste tiden har jag börjat tänka på mig själv, som alla har sagt åt mig att göra. Men då blir det bara fel, och man får skit av det. Alltså, hur ska folk ha det?

Men om ärligheten ska fram så är jag allmänt besviken på väldigt många. Sorry alltså.
Varför ska jag få drabbas när de är jag som har ett liv och trivs någotlunda bra av det?
Vad hände med lycka åt sina vänner?
Jag tror jag har lärt mig att de finns personer till allt, och vilka vänner som är sina riktiga...och falska.

På dessa 6 månader har de hänt väldigt mycket, som ni redan har förstått.
Bara för att komplicera mitt liv har jag även gjort saker som jag idag ångrar. Eller inte för tillfället. Men har insett att jag kommer bli sårad och ledsen om exakt några veckor.
Samtidigt som jag är medveten om detta, så begår jag mer och mer fel.

Men en slutsats på detta så kan man säga att jag har det helt underbar här, men när man inte mår bra pga av vissa saker så stärker den negativa känslan ner den positiva. Tyvärr...


Men nu ska jag lägga mig. 05.15 ringer klockan, och jag saknar min familj!

Oslo and i'm in love

Nu har värmen stigit med 4 plus grader. Idag var det närmare 14 grader här i storstaden och jag har njutit varje sekund av detta. Emil, jag och mimie åkte in till stan för att träffa Linda för att gå ner till AkerBrygge. Ni som inte vet vart de ligger, så är det nere vid hamnen. De finaste stället i hela oslo, tro mig.
Vi la oss och solade och såg ut över havet och diskuterade allt mellan himmel och jord.

Igår togs första drinken på uteserveringen. De gjordes också på Akerbrygge, på Lovisas jobb Friday's. Riktigt trevligt att känna sommar-utomlands-känsla. Ni vet sådär lite extra mysigt.
Jag tycker verkligen att allt mer personer måste hit för att se hur underbart de är i Oslo. Man blir inte besviken.
Jag menar, mina vänner från sverige. Snälla någon, de tar mellan 3-4 timmar att åka hit. Ni kommer verkligen få något att minnas. Dagarna bara glider förbi, och för en gång skull är jag nöjd över dessa dagar.
Så, jag tycker verkligen att ni ska komma hit, dels för att veta vad jag pratar om, och dels för det är så jävla bra här.
Håller ni inte med?
Jag kan säga att jag kommer stanna här över sommaren 2010. Med alla motgångar jag har haft så har jag äntligen bestämt mig för detta.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och de känns väldigt bra. Ska vara varmt imorgon igen så jag gläder mig till utelekar med mina barn. Efter jobbet blir det att fixa födelsedagspresenter till mina bröder och att klippa mig hos Linda och Johanna.
Sen på torsdag glider vi tillbaka hem.
Jag fyller om 2 dagar. Snart 1 dag.



10 plus grader

japp, så sant som de står skrivet. 10 plus grader är det och jag bara ångrar mig att jag har jobbat hela dagen idag. nejdå, det har faktiskt vart en jätte bra dag på jobbet så jag är nöjd. Men hade vart trevligare att sitta ute hela dagen.
Solen kom fram igår här i Oslo. Jag tog ledigt från jobbet och ordnade saker som fick mig att pusta ut. Sen gick jag och Emil på stan och hamnade vid hamnen och tog en glass. De var underbart! Kan inte tänka mig annat än att de här kommer bli en jätte bra sommar.

Nu håller Emil på att laga paj till oss, vi ska ta med oss paj, cider, gotteri och bara glida fram mot stan och sätta oss i solen. Picknik. Love it.

Jag är ovanligt glad idag. jag vet inte varför. Men allt har känns bra. Jobbet idag var jätte roligt och jag bara kommer mer och mer in i det. Allt känns bra mellan mig och min arbetskollega. (hade en svaja för någar veckor sen- now we are homies.

Jag har sommarkänslor. Eller vår?

Jag fyller 20 om exakt 3 dagar.






Men jag har gjort något dumt också.
Säger som Linda:
Next time, think twice

you're out of my life

Nu har jag inte skrivt här på länge, men det är bara för jag har så mycket annat att så i. Nu kan jag ta några minuter och skriva lite.
Jag har äntligen anlänt på gränsgatan, kom hem faktiskt tisdag kväll. oerhört skönt att komma hem och bli lite ompysslad.
Jag har precis kommit hem från gustavsik med ett härligt gäng och ikväll blir det filmkväll för hela slantet, efter en otroooligt efterlängtad påskmiddag med familjen.

Helgen har och kommer gåå jävligt fort. Imorgon ska jag till motala en sväng, och sen på kvällen är det sagt för strömpis. fram med flaskan så kör vi.
söndag kommer jag säkert vilja ligga och slappa, men inte. Jag ska ta mig ut till Viby och hälsa på Marianne, sen träning på kvällen.
Måndag ska vi åka tillbaka.
Sjukt vad tiden går fort.
Förhoppningsvis kommer Zandra med tillbaka på måndag, annars kommer hon på tisdag med buss och de kommer bli kaalas bra. gillar den tjejen a lot!

Nu har jag iaf suttit här ett tag, känner att de itne finns så mycket att dela med mig.
Norge livet suger för tillfället.
Men jag älskar livet där och allt, men det är sjukt att de aldrig kan bli bra med mina roomies. Så ibland säger jag att de suger, fast jag älskar det själva livet där?
Om ni tycker det lät konsigt, kan ni ju bara ana hur illa JAG har det.
Im confuseeed


Sen ikväll ska jag leta påskägggg!
och sen väntar jag på mitt, stoooora ägg av mr. h :)
puss på att livet suger- puss!