Senaste Inlägg

Har du en pen is?

Ett helt år har sprungit iväg. Ett år som man kan summera som ett mycket bra år, enligt mig.
Visst har det uppstått besvikelser, brustna hjärtat, dödsförklaringar, men det är sånt som man aldrig kommer ifrån. That's life. Det gäller att fokusera på de bra sakerna i livet och hitta lycka med att gå vidare.

Jag har väldigt bra vänner som finns för mig trots mina sjuka kommentarer och påhitt.
Jag har haft ett mycket bra jobb under hela året. (Trots att man hade aggrisiva tankar och meningar om cheferna)
Jag klarade ut skolan. Studenten var väl inte den bästa, men jag tog den.
Studentkryssningen slår hela året- De bästa!
Jag har vart på karibienkryssning och sett delar av världen som man inte kan förstå.
TATUERAT MIG PÅ MIAMI INK!!!
Träffat nya människor som har fått mig att må bra.
Tagit fram flaskan vi trevliga tillfällen
Jag har hånglat med min drömkille (vart kär i hans sen lit.en)
Jag bytte arbetsyrke i sommras och blev glassförsäjerska.
Jag har nästan haft körkort i två år.
Jag har gått ned i vikt.
Jag har gått upp i vikt. (så det betyder att jag gick plus minus noll på min diet)


Men det som jag verkligen har lyckats med är att mina dröm slog in.
Att Norge-flytten kom till verklighet! Vet inte hur länge jag har pratat om att jag skulle vilja åka och jobba i Norge. Nu bor jag där! woohooo
19 år senare, har en av mina fåtal drömmar slagits in. Det är bland det bästa jag har gjort i år. Något som jag är stolt över. Jag klarade det!
Tack vare flytten har jag fått två himla sjuka bra jobb, skaffat mig mer vänner (som jag är superglad att jag lärt känna), lärt känna mig själv och att ha inset att jag vågade. Vågade ta risken.
Visst har de hänt saker som man inte vill minnas, som till exempel att jag förlorade både moster och morfar under loppet av några månader, då personer släckte det ljusa hoppet, vänner som svikit.
Som jag sa innan, så har jag lärt mig att försöka tänka positivt, förtränga de dåliga minnerna och bara se framåt.
Ibland är det inte lättaste, det vet jag själv. De vet nog alla. Men det är viktigt att man försöker.

Nu är det snart 2010 som väntas, och jag kan inte mer än längta till året inträffar. Det kommer bli ett bra år.
Ett Malin-år. Äntligen ett sånt år som man kan vara nöjd över. Ett sånt som 2009.




Nu hör jag att John Blund knackar på dörren, bäst att ta in han!
Godnatt

Nu är jul över, och allt det där!

Ja, så skönt att de äntligen är över.
Jag har kommit fram att julen inte alls är som den va när man var liten. Den var mycket roligare då. Nu känns det inget speciellt. Tycker inte om jul längre.
Jag tyckte de bara var skoj när mina småkusiner älskade tomten och alla klappar. Att se deras lycka när de öppnar de efterlängtade julklapparna gör en på mycket bättre humör.
Sen hann jag med lite ensam tid med min storebror. Vi smög in på mitt rum och låg och läset Bellman-historier som jag hitta i en bok. Allt handlar väl ändå om att vara med familj på julafton?
Men jag är mycket nöjd över julen, och ännu nöjdare att den är över.
Jag fick mycket bra saker!

I fredags var de utgång som stod på schemat. Jag och far min tog den första groggen halv elva på morgonen, bara för att komma i stämning. Jag var hemma och fixade mig, men jag fick ett samtal av Emil då jag skulle skynda mig till Tim för att fixa hans hår. Inte trodde jag att jag skulle klippa han! Jo, men tackar som frågar. Jag fick agera frisör. Men jag har ju ändå goda kunskaper med tanke på Jockes hår som blev avklippt för några veckor sedan.
Det va bara att skynda sig med allt, för de skulle i en brunare färg också. Ni är förstås nyfikna på resultatet, och de är jag med faktikst. Blev as bra, (enligt mig) men jag gillar Emils poker-face!
Sen hade jag julklappsutdelning med mina pojkar, och alla lämnade lägenheten med nöjda miner.

Förfest blev det hemma hos Jennifer, och jag hade en otoligt bra kväll!

Igår var de egentligen bio dags, men jag, Andreas och Emil drog till videotorget och hyrde två skräckfilmer och drog och våldgästa Jennifer. Trevligt, och inte alls otäck....

Imorgon blir det att dra in till Örebro med mamma. De väntas shopping, klippning och allmänt mys!

Nu ska jag bege mig till Nathalie. HEJDÅ!

15 timmar jobb!

Ja, så sant som de står sagt. 15 timmar i sträck var jag på jobb idag.
Först barnehagen, sen sluta jag vid 12 där för att börja vid 1 på B-young. Jag skulle jobba till 20.00 men jag blev kvar till halv elva. Det är nattöppet idag, och det betyder att de är kämpe mycket rea över allt. Och under vissa timmar finns de extra mycket rea. Då kan ni förstå att jag hade det en häktiskt dag. Har bara ätit två brödskivor till frukost och en pölse. JAG ÄR SVINHUNGRIG!
Imorgon börjar jag 8 på barnehagen och då är det jul-lunch där! Fast de jobbiga är med Norge är att de som bor här inte äter julbord som vi gör i Sverige. I Norge är allt kallt, inte alls som jag är van vid. Visst, de är gott. Men jag saknar prinskorv, köttbullarna, potatisgratängen och dess like. Men de ska nog gå ner av den maten må'n tro.
På kvällen ska jag vara hemma, inte röra på mer, mer än nödvändigt (dvs, till toaletten eller köket) JAG SKA HA EN VILODAG. ÄNTLIGEN!
På lördag är de jobb som återstår på schemat och sen lutar de på utgång framåt kvällen.

Igår kom vår hyresvärd ner till oss och prata med oss. Vi hade ett sporsmål, sen efter de så gav hans oss en julegave. En vin flaska!!!!
De tyckte jag var fint gjort av honom. Jag tror att han tycker om oss. Och ännu roligare var de att vinflaskan var alkoholfri, så han vill väl att vi ska hålla oss lugna. Vem vet?

Nej, nu må jag lage mig lite mat så jag har mat låda imorgon.
Ha det på bade, din gamle chocolade!!

vilken måndag!

Vilken måndag gott folk. Nu ska ni få höra.
Jag var senvakt, vilket betyder att jag börjar 9 och slutar 16.30 och därmed stänger barnehagen. Jag gick upp i tid, hann med tunnelbana och bussen och dagen kändes som de skulle bli den bästa på länge. Men ikke.
Jobbet gick visserligen bra, men på väg hem ska jag möta Andreas och Emil på Oslo City för lite julhandling. Jag åkte buss och skulle precis gå över vägen för att komma till Oslo City. Det går bussar, trikk (spårvagn) över hela vägen, och de är såklart röd och grön gubbe när man får gå och inte. Viktig att gå när det är en grön gubbe, för annars kan de hända en olycka. De fattar väl vem som helst?
Ja, kan man tro, kan man tro!
Men denna dag, Måndag den 14 December så blev en tjej påkörd av trikken när hon stod och vänta på att den röda gutten skulle bli grön. Hon var inte ute ivägen. Hon var precis framför mig. Hon bara föll ner på marken och börja typ skrika.
Jag sprang till henne och fråga hur allt gick. Det var inget blod som tur var, och de kom mycket folk som hjälpte oss. Men usch. Tänk om de hade vart jag som stod där?
Ja, dagen är inte klar än.
När vi väl handlat (de var jag som handla till julklappsbytet) så skulle vi hem, vi skulle ta t-banen hem så precis efter sista trappsteget så ramlar Andreas ner för den. Han stuka foten. De såg skit kul ut och jag kunde inte mer än asgarva när de hände.
De visade sig inte vara så kul. När vi kom hem från snabb-mat-och-hyra-film-stället så tyckte Andreas att vi skulle ringa till Ullevål Sykehus och fråga om det fanns någon som kunde kolla på den (efteresom han inte kunde gå, trodde den var bruten) Jovisst, vi drog in till stan och gick till Legevakt som de då kallas.
Vi gick till akuten och där satt vi i fyra timmar! :o
Vi åkte in 21.12 och var väl hemma runt 1-2 :O
Men ni beöver inte oroa er. Han kan gå. Han har stödstrumpa. Han är sjukskriven. Med 100% betalt!
Nej. Världen är inte orättvis?

Ja, men nu är det skönt med allt.
Jag har fixat intervju till Emil på mitt jobb som han ska på på Torsdag.
Så förhoppningsvis flyttar han ner igen. Han säger att han vill och ska, så förhoppningsvis håller det sig denna gång!

Skönt att åka hem på Måndag!
Nu ska jag till Tvieta och handla julegave.

PUSS

jag hatar GTA!

Nu har alla i huset vaknat. Och de jag ser är att Andreas och Emil spelar GTA. Jag ligger här och tittar internet. Jag gillar inte GTA. Förra gången, när Andreas precis köpt spelet, tänkte jag vara trevlig att visa mitt intresse i hans, och ville spela. De första jag fick höra när jag skulle börja spela spelet var hur dålig jag var, att jag inte klara av att lösa uppdraget! haha. Sånt får man höra när man försöker.
Så nu tänker jag inte lägga ner mer tid eller engagemang på det spelet. Grabbarna får ta över!
Igår efter mitt jobb, kom jag hem precis som alla tjejer vill komma hem till. Andreas och Emil hade lagat mat, potatisgratän, älgfile, hemmagjort bearnaisesås, rotfrukter och champinjoner. Och sen stod de levande ljus på bordet! uj uj uj. De kan vara lite romantiska när de väl lägger manken till. Riktigt gott och fint.

Idag ska jag jobba i två timmar. (15-17) så innan tänkte vi baka pepparkakor och laga lunch.
Ikväll blir det nog bara lungt, känner mig verkligen inte i form. Blir jag aldrig veck förkylningen?


 Nej, nu orkar jag inte ligga här och ruttna!
Do something with my life!


Xxx

we are so close

Snart har ännu en vecka gått. Fort går det. Tiden brukar gå fort när man har roligt, har jag hört?
I måndags när jag och Emil kommit till rätta så tog vi de lugnt och börja kolla på OC. Vi har maraton här i våran lägenhet och det går inte att sluta titta. Även hur många gånger man har sätt avsnitten.
I tisdags skulle vi bege oss med Alexandras vänner till After Work på ryes. Men vi gled dit, träffa dem. De förstra jag gjorde var att gå på toaletten, sen när jag kommer upp var Andreas och Emil borta. Puff Veck! De hade blivit utslängda, för de var tydligen 20 på den baren. Fast alla som var där var 19 år, så de var lite roligt iaf. Men vi gled till ett annat ställe bredvid så vi fick i oss lite. Sen träffa vi Malin, vår nya sambo, då vi gick till Majorstuen och gick till ett ställe som var jätte billigt och bra! =) Sånt gillar vi!

Igår, blev jag och Emil ensamma i lägenheten och då passa vi på att titta OC hela natten. Men jag fick smått panik när jag insåg att jag skulle upp om några timmar! Men vad gör man inte?

Nu lagar Emil mat till oss (som alla andra dagar) så idag blir det Lax och potatismos.

Grattis på Malin-dagen idag också.
TACK SÅ MYCKET ALLA, TACK!


Julbord imorgon. =)

Och jag har insett att jag vill byta jobb. Igår så ville jag bar a lägga mig ner och gråta. Haha. Inget tålamod för fem öre när det handlar om mina barn!
Här byter vi! =)
(men jag är kvar tills jag hittar något annat doock)


PUSS

tak över skapet,malin in i skapet, sulanlullan loppanlej gå din vei

"ormen lange,
kröp som en slange,
under ett hjäre,
tok sig en päre,
dela den i tå, varsego"

"de stod mat på bordet da vi kom bomelibom-
de stod mat på bodet da vi kom bomelibom,
når vi gick, bomelibom, var de tomt, bomelibom.
de stod mat på bordet da vi kom, bomilibom"!

Jeg heter Olle Brumm,
en liten björn i skogen,
trallalalala-bom.
Jag heter Olle Brumm...."

Nu har väl alla förstått att jag saknar att komma tillbaka till mina barn och sjunga dessa sånger!
Or not!
Fast jag måste medge att de kommer bli otroligt skönt att komma tillbaka.
Jag åker imorgon, med Emil. Vi kommer fram halv 10.
På Tisdag blir det att ta taxi till jobbet. Är tidig-tidig vakt. Dvs att jag börjar kvart i 7. Och jag missar alltid bussen efter tunnelbanan. Bara att ta taxi. Lika bra. Lika dyrt!
På kvällen ska jag på After Work med en ny, härlig, norge-vän som jag lärt känna. Alexandra är namnet och hon och jag jobbar på samma avdelning! Hon är greiiiiit!

På Fredag är de vi som festar loss på julbordet!
Alexandra, jag och Jenny. Kommer bli farligt för alla andra!

Så himla skoj nu att vi fått internet i lägenheten!
Om jag känner såhär angående Norge så stannar jag kvaaaaar!

Nu stannar jag i Oslo till jul. Kommer hem den 22. Ska bli jääävligt skönt!
=)

Ska bli trevligt att Emil följer med imorgon. Jag och Andreas bjuder! All on us.
Han har dator, och jag slipper sitta själv på en buss i 5 timmar.

Tack för en trevlig hemma-vecka.
Jag har fått nog av Kumla!
Packar väskan och drar.
Hejdå...





sullanlullan loppanlej-gå din veiiiiii

life is a rollercoster

Sitter hemma och tittar på förlossningskliniken. jag tycker egentligen att de är hur äckligt som helst att se nyfödda barn, samtidigt som man längtar till en liten bebis. haha. snacka om dubbla budskap.
I måndags åkte jag in till USÖ för att operera bort min "sak".. Allt gick enligt tidsschemat och jag kom dit och fick ta på mig äckiga-sjukhus-kläder. Halv naken gick jag tillbaka till väntsalen och jag fick blikar av alla personer. Mamma, som körde in mig, åkte nervöst hem när de ropade upp mitt namn. Då tog jag dropp och blev införd till en sal där jag fick ligga tills jag skulle till operationssalen.
De som jobbade där skulle ge mig någon lugnande medel inför narkosen, men jag vägra och fråga om vi kunde vänta med den.
Väl inne i operationssalen när kirurgen skulle söva ner mig, frågade jag honom om de inte gick att operera utan att sövas ner, för att jag verkligen inte ville bli nedsövd.
Självklart gick det.
Jag tog lokalbedövning istället och var vaken under hela ingreppet.
Jag bad om lite musik så jag kunde koncentrera på något annat än en såg och hammare..
Ni vet när man hacka ut en skål eller en båt i skolan? När man hammrade på ett instrument som skulle hulka ut trät? Så kändes de som de gjorde. De bara hamra och slåg och såga och ja allt vad de ni gjorde.
Jag frågade vad de var eftersom ingen sa att de hade någon aning om vad de var. Men jag fick se. De var min skelett som de sågade bort. De låg bakom hälsenan :O Så jag kan inte gå som ni förstår och har skapligt ont.
Har jätte starka tabeletter här hemma som jag kan ta om de behövs, men är nog ingen jag ska sträva efter, eftersom jag svimmade igår av de.
Men jag hoppas de blir bättre nu, och att jag kan åka tillbaka till Norge. Jag förlorar jobben. Förlorar pengar.

Idag vet jag inte hur min dag ser ut. Jag tror att Emil kommer hit och tar hand om mig, haha.
Imorgon ska Milla dyka upp och vi ska äta pannkakor och laga pepparkakor.




Nu ska jag halta mig till köket för att ta något att dricka.
Tjing på er alla.







kan man kalla dig en vän, när de ända du gör är att svika?